Как да имаме ПОВЕЧЕ гледания в YouTube?
GustoBrat - Всички Видео Клипове онлайн
Добре дошли
Вход / Регистрация

Как да имаме ПОВЕЧЕ гледания в YouTube?

Благодарим ви! Споделете с приятелите си!

URL

Вие гласувахте с "Кофти".Благодарим ви за отзива!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Добавено преди от Rocky Игри
36 Видяно

Описание

✦ 10% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clashers" - http://ozn.bg/2mn0oIf
✦ Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com

Здравейте приятели, аз съм Слави и днес продължаваме с 4-тата серия от Youtube съветите ми и днес ще разгледаме една много важна тема - Как хората да открият видеата ви. Или по-просто казано като някой напише Clash Royale в търсачката, как вие да излизате на по-предни позиции. Може да правите хубави видеа, но да нямат гледания, сега ще ви кажа някои тънкости как можете да привлечете публика към канала ви и да растете. Особено след ъпдейта на YouTube през Февруари.

Сега няма да ви разказвам неща ей така от нищото, а всъщност това са съвети от човек, който работи в Youtube, името му е Том Леонг. Знаете, че аз чета много и се интересувам от платформата и за това реших да го споделя с вас и да помогна както мога.

Много от вас ме молят в коментарите да покажа как обработвам видеата или с каква камера снимам, но тази серия е за YouTube съвети. Не го бъркайте, с текущите видеа аз искам да помогна на хора, които вече имат поне малък опит в снимането и обработване на видеа.

Та така да започваме… Да кажем, че сте направили хубаво видео, описали сте го добре с думи, написали сте нужните ключови думи за търсенето, но никой не го открива и не го гледа. Как да променим това?

Един вариант е да се фокусирате върху контент, който не е пренаситен в Youtube. Примерно ако видеото ви е в много гъсто населена категория ще бъде трудно да се преборите с по големите канали.

Ето пример. Искате да направите ревю на клавиатура или мишка. ОК, но това е категория, която в момента прелива от такива видеа. Не казвам да не го правите, но ако искате да пробиете в тази категория видеата ви трябва да са наистина невероятни и да дадете друг перспектива на зрителя и да си каже "уоу".

Съветът на Том обаче е много прост. Правете видеа в ниша, която не е толкова популярна в момента. След като се установите в нея може винаги да се разраснете и да творите в по-конкурентните среди. Той съветва да започнете по тясно и да се разширявате.

Друг важен съвет е да споделяте видеата си не само във социалните мрежи, но и по форуми, които засягат темата, като коментари под новини свързани с темата и други платформи, които сметнете за релевантни.

Между другото Том споделя, че след мощния хейт по случай ъпдейта на YouTube през Февруари, те формират специална група, която ще разработва система в помощ на малките канали, които правят качествени видеа. Той наблегна над думата КАЧЕСТВЕНИ, така че залавяйте се за работа.

Между другото вече споделях няколко пъти колко са важни ключовите думи след описанието на клипа, но много от вас попитаха как да ги пишат правилно. Том споделя, че за търсачката на Youtube и Гоогле като цяло приоритет е на 1во място заглавието на клипа, тъмнейла, описанието и след това са таговете. Така, че преди да се захванете за тях по-важно е да сте минали през другите три стъпки. След това опишете видеото си с тагове, с които вие предполагате, че хората ще го търсят.

Друг важен въпрос е честотата на качване на видеа. Дали е по-добре да качваме видео всеки ден или един път на седмица. Том тук казва, че това изцяло зависи от публиката ви и това как видеата ви се възприемат. Например ако имате възможност да правите качествени и интересни видеа правете го, но ако претупвате нещата само и само да качите някакво видео, не е добре. Намерете перфектния баланс между качество и честота на качване. Ето пример с Топ класациите, няма как да ги правя по-често и да запазя качеството им. За да станат хубави ми отнема около седмица.

Днес ще разгледаме и един мит, които от край време искам да изясня. Много хора мислят, че алгоритъмът на YouTube не промотира толкова много видеа, които са под 10 минути. Това не е вярно, Том дори споделя, че 30 секундни видеа получават по 20-30 милиона гледания. Времетраенето няма никакво значение, най-важното е видеото да се харесва, коментира и споделя добавя той.

И така приятели завършваме днешния епизод на YouTube съвети, в който разгледахме как хората да откриват по-лесно видеата ви. За следващото видео искам вие да кажете на каква тема да е.

Можете да гласувате горе в дясно и да изберете една от следните теми:

1. Авторските права и YouTube
2. Как да достигнем до Набиращи популярност / трендинг
3. Как да промотираме YouTube канала си безплатно
4. Как да изкарваме пари от YouTube

А междувременно ако видеото ви е харесало и съм ви помогнал поне малко, ударете по един лайк. Ако попадате на канала ни за първи път и ви допада, може да се абонирате и да натиснете камбанката.

Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.
RSS