Най-страшните и нови оръжия на Турция - Турската армия - Вооружённые силы Турции, 2019!
GustoBrat - Всички Видео Клипове онлайн
Добре дошли
Вход / Регистрация

Най-страшните и нови оръжия на Турция - Турската армия - Вооружённые силы Турции, 2019!

Благодарим ви! Споделете с приятелите си!

URL

Вие гласувахте с "Кофти".Благодарим ви за отзива!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Добавено преди от Rocky Сериали
4 Видяно

Описание

Турските въоръжени сили впечатляват с оборудването си. Според открити източници те разполагат към настоящия момент с 5263 танка, 912 самоходни артилерийски установки, 8398 бронетранспортьора, 549 хеликоптера и около 570 бойни самолета.
Във военно-морските сили служат 48 600 души, имат 315 кораба и  спомагателни съда, включително 29 подводници, 22 фрегати, 11 корвети; военноморската авиация включва 76 самолета и 59 хеликоптера.  Турция разработва собствен танк, автоматична пушка, самоходно оръдие, брониран автомобил. Тя има и проект за изтребител от пето поколение. Освен това има ударен хеликоптер и добър безпилотник. Смята се, че южната ни съседка разработва и собствена междуконтинентална балистична ракета. Предлагаме на читателите на „Труд” кратък преглед на новите оръжия на Турция. Данните препечатваме от сайта „Искам да знам”. Фрегата „Газиентеп“

Турската фрегата Газиентеп е една от основните бойни единици на ВМС на южната ни съседка. Нейният състав е близо 300 души. През 2006г. тя бе изпратена на мисия в Ливан /ЮНИФИЛ/ по линия на ООН. Така Турция стана първата мюсюлманска държава, която изпраща военнослужещи в ЮНИФИЛ. Турските ВМС се състоят от 14 000 кадрови военнослужещи и 34 500 наборни войници. Целият флот е общо от 48 000 души личен състав, включително бреговата охрана (2200 души) и 3 100 морски пехотинци. Флотът има голямо стратегическо значение за турските въоръжени сили, особено Северния флот, която осигурява проливите, свързващи Средиземно и Черно море. Освен това турските военноморски сили също така действат и в редица международни военни мисии, като например ALTHEA, CTPF, ISAF, КФОР, ЮНМИК и т.н. През 1960 г. турският флот е реорганизиран в четири основни формирования: Командване на турския флот, Команда на северната морска зона, Команда на южната морска зона и Военно морско обучение и образование.

Танкът Altay:
Altay е името на новия турски танк. Все още не се знаят много подробности за него, но е известно, че той ще има композитна броня. Оръдието ще е гладкоцевно, 120 мм, с 4-ма души екипаж. Танкът с тегло от 65 тона е снабден с двигател с мощност от 1800 к.с., а максималната скорост, която развива е 70 км/ч. Любопитно е, че това ще е първата такава машина в света, който има електромотор. По този начин може да се елиминира топлинният сигнал на танка и така той ще стане невидим за ракетите с топлинно насочване.
За разработването на Altay Турция е отделила 1 милиард долара, а плановете са да има 1000 броя на стойност от 13 милиарда долара. Саудитска Арабия, Пакистан, Азербайджан и Оман са проявили интерес към машината.

Хеликоптерът TAI T129:
За изненада на мнозина, Турция има свой собствен боен хеликоптер TAI T129 1 и вече и 2. Плановете са тя да бъдат произведени 500 бройки от тази машина. TAI T129 е направен в партньорство с AgustaWestland и има обсег от 561 км, а максималната скорост, която може да развие, е 269 км/ч.
Разполага с разнообразно въоръжение, радари и модерна авионика.
Оръдието T-155 Firtina :
Приетото на въоръжение в турската армия през 2004 г. тежко самоходно оръдие T-155 Firtina не отстъпва по нищо на германския Panzerhaubitze 2000. Турското оръдие има 155 мм калибър, а снарядите му са с 40 км далекобойност. Може да стреля със скорост от 2 изстрела на минута. Екипажът на самоходното оръдие е от 5 човека, а когато резервоарът е пълен, може да преодолява 480 км. Оръдието е снабдено с немски дизелов двигател и използва технологии, които са разработени от военното подразделение на Samsung, създало южнокорейската гаубица K-9. Турция разработва собствен танк, автоматична пушка, самоходно оръдие, брониран автомобил. Тя има и проект за изтребител от пето поколение. Освен това има ударен хеликоптер и добър безпилотник. Смята се, че южната ни съседка разработва и собствена междуконтинентална балистична ракета.

Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.
RSS