Сила на опън | Физика | Кан Академия

11 Прегледа
Добавен
Какво представлява силата на опън, как да я намираме и някои често срещани заблуди, свързани със силата на опън.

Видеоурок на английски от Кан Академия: https://www.youtube.com/watch?v=9BJ_WWRgtLc

Гледай този урок на сайта bg.KhanAcademy.org още сега: https://bg.khanacademy.org/science/physics/forces-newtons-laws/tension-tutorial/v/the-force-of-tension

Физика в Кан Академия: Физиката е науката за основните принципи, които ръководят физическия свят около нас. Ще започнем, като разгледаме самото движение. После ще учим за сили, импулс, енергия и други концепции в много различни физични ситуации. За да имаш най-голяма полза от науката физика, ще ти трябват солидни знания по алгебра и основни познания по тригонометрия.

За Кан Академия: Кан Академия предлага практически упражнения, учебни видеа и персонализирана учебна дъска, която позволява на учениците да учат на собствена скорост извън класната стая. Справяме се с математиката, науката, компютърното програмиране, историята, историята на изкуството, икономиката и други. Нашите математически мисии превеждат учениците от детската градина до математиката за напреднали, като използват адаптивна най-съвременна технология, която идентифицира силните страни и пропуските в обучението. Също така си партнираме с институции като НАСА, Музея на модерното изкуство, Калифорнийската академия на науките и МИТ, за да предложим специализирано съдържание.

Безплатно. За всички. Завинаги.
#YouCanLearnAnything, #МожешДаНаучишВсичко

Абонирай се за Кан Академия България https://www.youtube.com/channel/UCHNKwF_1cac1ebnOtrdXwVw?sub_confirmation=1.
Абонирай се за Кан Академия
https://www.youtube.com/channel/UC4a-Gbdw7vOaccHmFo40b9g?sub_confirmation=1
Категория
Разни
Публикувайте първия коментар за този клип.